• Habovský speváčik

          • V piatok 19.4.2024 sme sa zúčastnili na okresnej súťaži v speve ľudových piesní pre MŠ v Habovke. Našu MŠ reprezentoval Timko Florek, ktorý s príjemným husľovým doprovodom od krstnej mamy a piesňou Javorové lístie vyspieval strieborné pásmo. Ďakujeme za reprezentáciu a ochotu rodiny a Timkovi ešte veľa speváckych úspechov.

            Kolektív MŠ

          • Jarná výsadba stromčekov

          • Dnes sme v spolupráci s p. Jurajom Žuffom a mladými učňami zo Strednej odbornej školy lesníckej z Tvrdošína zorganizovali výsadbu stromčekov do živého plota v areáli MŠ Orličie. Pod odborným vedením nám chlapci vysadili cca 200 kusov mladých stromčekov. Naši malí škôlkári dnes iba pozorovali a dúfame, že nabudúce sa nám podarí aj priložiť ruku k dielu. Veríme, že sa bude stromčekom dariť, aktivistom veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na budúcu spoluprácu.

            Kolektív MŠ

          • Trstenská keramika a Oravský hlinený Betlehem

          • V utorok 16.4.2024 podnikli predškoláci MŠ Nižná výlet do Trstenej, kde spoločne s pani učiteľkami navštívili Oravský hlinený Betlehem a následne aj dielňu a výrobu Trstenskej keramiky u p. Hoľmu.  

          • Zápis do MŠ Nižná na šk. rok 2024/2025

          • Podávanie prihlášok do materskej školy na šk. rok 2024/2025

             

            Vážení rodičia, Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Nižná Vám oznamuje, že v termíne

            od 02.05. do 24.05.2024

            môžete podávať prihlášky do materskej školy na šk. rok 2024/2025.

             

            Elektronickú prihlášku, ktorú spustíme koncom apríla nájdete na stránke: msorlicie.edupage.org

            Správne vyplnenú prihlášku, podpísanú obidvoma zákonnými zástupcami, spolu s lekárskym potvrdením obsahujúcim údaj o povinnom očkovaní doručte do Materskej školy Orličie 605:

            • osobne - od 7:30 do 15:00 hod. priamo zástupkyni, v prípade neprítomnosti  pani učiteľkám, ktoré budú v MŠ prítomné,
            • poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy: ZŠ s MŠ, Orličie 605, 027 43 Nižná,
            • odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu: msorlicie@gmail.com

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Nižná doručí rozhodnutie iba jednému zákonnému zástupcovi len v prípade, ak:

              • doručovacia adresa druhého zákonného zástupcu nie je známa alebo
              • sa tak zákonní zástupcovia dohodli a túto dohodu deklarovali písomným vyhlásením podľa § 144a ods. 4 školského zákona, ktorú doručia spolu s prihláškou o prijatie do MŠ (príloha č.2).

            O prijatí dieťaťa rozhodne riaditeľ školy podľa § 59 ods. 7 školského zákona do 30. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má predprimárne vzdelávanie dieťaťa začať.

            O termíne preberania rozhodnutí o prijatí/neprijatí dieťaťa do MŠ Vás budeme vopred informovať.

            Prihlášku na šk. rok 2024/2025 podávajú všetci rodičia, aj tí, ktorí si už v minulom školskom roku prihlášku podali a dieťa nebolo prijaté.

            Deti sú do MŠ prijímané podľa kritérií, ktoré nájdete v prílohe č.1.

             

             

            V Nižnej, dňa: 15.04.2024                                                                Mgr. Ľubomír Ivan

                                                                                                                            riaditeľ školy

             

            Priloha_c.1_-_Kriteria_prijimania_deti_do_MS_2024_25-_p.c.1_(1).docx

            Priloha_c.2_- Pisomne_vyhlasenie.docx

          • HVIEZDIČKA

          • Dňa 21.03.2024 sa v kine Mier Trstená uskutočnil 25. ročník okresnej súťaže v prednese poézie a prózy detí predškolského veku pod názvom HVIEZDIČKA. V sólovom prednese, kde sa stretli deti z 15-tich škôlok nás za MŠ Nová doba reprezentovala Alica Čierna, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste za prednes prózy. MŠ Orličie malo  zastúpenie v Zuzane Jakubcovej, ktorá bola za svoj prednes prózy ocenená cenou poroty. A keďže je známe, že nie všetci môžu vyhrať, preto organizátori všetkým zúčastneným deťom zabezpečili pamätné listy s malými darčekmi.

          • Divadlo Hoki Poki

          • V stredu 06.03.2024 nás navštívilo divadielko Hoki Poki, ktoré pobavilo deti milým poučným príbehom ako sa nemá správať kamarát a naopak aké vlastnosti sú veľmi dôležité pri hľadaní kamaráta.

            Kolektív MŠ

          • Karneval v MŠ Orličie

          • Každý rok sa počas Fašiangov naša MŠ Orličie mení na začarovanú krajinu, na ktorú sa deti netrpezlivo a s očkávaním veľmi tešia. Takúto krajinu fantázie a zábavy sme tento rok spoločne vytvorili dňa 01.02.2024 na našom škôlkarskom karnevale. Počas celej akcie sme sa preniesli do sveta pohody, smiechu, fantázie, zábavy, tancovačky a zaujímavych hier, kde sa deti nielen s postavami z rozprávok, vílami, princeznami, akčnými hrdinami, hasičmi, policajtami spolu s pani učiteľkami, kuchárkami a upratovačkami do sýtosti vytancovali, zasúťažili a aj zaspievali. Okrem veselých spomienok si deti domov odniesli sladkú odmenu a medailu nielen za masku, ale aj šikovnosť pri súťažiach. 

            Kolektív MŠ

          • BESIEDKA PRE STARÝCH RODIČOV

          • Dňa 26.10.2023 naši starí rodičia prijali pozvanie stráviť pár nezabudnuteľných chvíľ so svojimi najbližšími na BESIEDKE PRE STARÝCH RODIČOV, ktorú organizoval kolektív Materskej školy Orličie v kinosále v Nižnej. Deti si pre nich so svojimi pani učiteľkami pripravili bohatý program plný piesní, básní a tancov s poďakovaním za všetko krásne a dobré, čo pre svoje vnúčatká urobili. Veľká vďaka patrí Daliborovi Leginusovi, ktorý nám ochotne pomohol s ozvučením a mnohým ďalším, ktorí sa podieľali na prípravách. Tešíme sa na ďalšie stretnutia.

            Magdaléna Lacková 

          • Zmena prevádzkovej doby v Materskej škole Nižná

          • Vážení rodičia,

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Nižná Vám oznamuje, že po prerokovaní na Pedagogickej rade v materskej škole 30.8.2023, pedagogickí zamestnanci spolu s pánom riaditeľom Mgr. Ľubomírom Ivanom rozhodli o zmene otváracej doby v Materskej škole Nižná, na základe mesačných štatistík predĺženej otváracej doby z minulého školského roka 2022/2023. Materská škola bude od 4.9.2023 v prevádzke od 6:00 do 16:00 hod. Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Ľubomír Ivan

            riaditeľ školy

          • Minidisco show a maskoti z Labkovej patroly

          • V piatok 23.06.2023 sa predškoláci poriadne zapotili na netradičnej diskotéke s maskotmi na štadióne. Milé postavičky z Labkovej patroly potešili svojim zábavným tancom všetky detičky.

          • Predškoláci na výlete

          • Prvý letný deň, 21.06.2023 sa naši predškoláci vybrali na výlet do Liptovskej Sielnice. Vo Vile Betulli ich privítali animátori v indiánskych kostýmoch a začala sa zabáva. Deti sa vyhrali na ihriskách, preliezkach, skákacích plachtách, vo veľkom pieskovisku, v babylande pod strechou, ale aj na trampolínach. Pozorovali rôzne domáce zvieratá aj koníky, ktoré si mohli nakŕmiť. Bol to nádherný deň plný zážitkov a predškolákom prajeme veľa úspechov v škole.

          • MDD 2023 v MŠ Orličie

          • Areál MŠ Orličie sa 1.6.2023 zmenil na hotový zábavný park. Pre deti boli prichystané rôzne súťaže, zábavné hry, diskotéka s bublinkami kde predviedli svoju zručnosť, šikovnosť a pohybové schopnosti. Ako sa na správnu letnú akciu patrí, nechýbala v závere vodná vojna s balónikmi, čo sa deťom páčilo najviac. Aj takto sa dá zabávať na sviatok všetkých detí. Tešíme sa znova o rok.

            Kolektív MŠ Orličie

          • HaZZ z Tvrdošína na návšteve u škôlkárov v Nižnej

          • Dňa 19.05. 2023 ostala Nižná v nemom úžase, keď videla veľké hasičské autá prechádzať našou dedinou. Určite nejedného človeka napadlo: "Čo sa zase stalo?" Nič sa nestalo, to iba profesionálni hasiči z Tvrdošína prijali pozvanie našich škôlkárov a prišli k nám na ukážkovú návštevu. Bolo to príjemné a náučné dopoludnie, kde sme sa veľa dozvedeli a hlavne videli. Ďakujeme za ochotu prísť a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

            Kolektív MŠ Nižná 

          • Hoki Poki

          • V piatok 28. apríla zažili deti MŠ Nižná krásny výchovno-umelecký zážitok. Našu obec navštívili manželia Cebulovci, umeleckým menom - HOKI POKI, ktorí hravou formou porozprávali deťom o tom, že chlieb si zaslúži našu úctu. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

            Kolektív MŠ Nižná

          • HABOVSKÝ SPEVÁČIK

          • V piatok 21.04.2023 sa uskutočnil XXI. ročník okresnej súťažnej prehliadky v speve ľudovej piesne deti predškolského veku pod názvom Habovský Speváčik, na ktorom nás reprezentovali aj deti z MŠ Orličie a Nová doba. Poslaním podujatia bolo prehlbovať lásku k ľudovej piesní. Našim deťom sa podarilo v príslušnej kategórií umiestniť na krásnom zlatom a striebornom pásme. Malým účastníkom Zuzke a Filipkovi patrí aj takto potlesk za umiestnenie a odvahu vystupovať pred publikom.

          • PODÁVANIE PRIHLÁŠOK DO MATERSKEJ ŠKOLY NIŽNÁ NA ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024

          • Vážení rodičia, Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Nižná Vám oznamuje, že v termíneod 02.05. do 26.05.2023môžete podávať prihlášky do materskej školy na šk. rok 2023/2024.Elektronickú prihlášku, ktorú spustíme koncom apríla nájdete na stránke: msorlicie.edupage.org

            Správne vyplnenú prihlášku, podpísanú obidvoma zákonnými zástupcami, spolu s lekárskym potvrdením obsahujúcim údaj o povinnom očkovaní doručte do Materskej školy Orličie 605:

             osobne - od 7:30 do 15:00 hod. priamo zástupkyni, v prípade neprítomnosti pani učiteľkám, ktoré budú v MŠ prítomné,

             poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy: ZŠ s MŠ, Orličie 605, 027 43 Nižná,

             odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu: msorlicie@gmail.

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Nižná doručí rozhodnutie iba jednému zákonnému zástupcovi len v prípade, ak:

             doručovacia adresa druhého zákonného zástupcu nie je známa alebo

             sa tak zákonní zástupcovia dohodli a túto dohodu deklarovali písomným vyhlásením podľa § 144a ods. 4 školského zákona, ktorú doručia spolu s prihláškou o prijatie do MŠ (príloha č.2).

            O prijatí dieťaťa rozhodne riaditeľ školy podľa § 59 ods. 7 školského zákona do 30. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má predprimárne vzdelávanie dieťaťa začať.

            O termíne preberania rozhodnutí o prijatí/neprijatí dieťaťa do MŠ Vás budeme vopred informovať.

            Prihlášku na šk. rok 2023/2024 podávajú všetci rodičia, aj tí, ktorí si už v minulom školskom roku prihlášku podali a dieťa nebolo prijaté.Deti sú do MŠ prijímané podľa kritérií, ktoré nájdete v prílohe č.1.

            V Nižnej, dňa: 12.04.2023

            Mgr. Ľubomír Ivan

            riaditeľ školy

            Priloha_c.1_-_Kriteria_prijimania_deti_do_MS_2023_24_-_p.c.1.docx

            Priloha_c.2_-_Suhlas_-_podpis_jedneho_ZZ.docx

          • Prerušenie prevádzky v materskej škole.

          •  

             

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Nižná oznamuje rodičom, že prevádzka obidvoch materských škôl / Nová doba, Orličie / bude v čase

            od 28.10. do 1.11.2021

            prerušená.

            Obnovenie prevádzky bude v utorok 2.11.2021.

             

                                      V Nižnej, dňa: 19.10.2021                                       Mgr. Ľubomír Ivan

                                                                                                                            riaditeľ školy

             

             

             

          • Usmernenie k ospravedlňovaniu detí MŠ počas pandémie.

          • Milí rodičia,

            počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 nastáva zmena v ospravedlňovaní neprítomnosti v materskej škole: 

            Dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie POVINNÉ - PREDŠKOLÁK:

            - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - posiela rodič na EduPage pri návrate dieťaťa do MŠ v prípade, že neprítomnosť trvala od 3 do 7 po sebe idúcich vyučovacích dní /víkendy a sviatky sa nepočítajú/ aj z dôvodu ochorenia, ktoré si nevyžadovalo osobné vyšetrenie u všeobecného lekára pre deti a dorast.

            - Potvrdenie od lekára - prinesie rodič do MŠ pri návrate dieťaťa, ktorého ochorenie trvalo viac ako 7 po sebe idúcich vyučovacích dní /víkendy a sviatky sa nepočítajú/ z dôvodu ochorenia, o priebehu ktorého mal všeobecná lekár pre deti a dorast vedomosť.


            Dieťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie NIE JE POVINNÉ:

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - posiela rodič na EduPage pri návrate do MŠ v prípade, že  neprítomnosť trvala 3  a viac po sebe idúcich kalendárnych dní /vrátane víkendov a sviatkov/.

            - Lekárske potvrdenie - za zdravotný stav dieťaťa výhradne zodpovedá rodič. Len vo výnimočných a osobitne odôvodnených prípadoch MŠ môže vyžadovať potvrdenie.


            Odporúčam rodičom preštudovať si aktualizovaný Školský semafór v prílohe - hlavne stranu 3 a 12.

            Ďakujem Tuková

             


          • Dni zdravej výživy v MŠ Orličie

          • Aká by to bola jeseň v Materskej škole Orličie bez ochutnávky sladkého ovocia a chutnej zeleninky? Stalo sa už tradíciou, že sa z príležitosti Svetového dňa zdravej výživy, ktorý si pripomíname 16.10., venuje tejto téme osobitná pozornosť. Deti sa v týchto dňoch aktívne zapojili do príprav rôznych zdravých nápojov, šalátov a zdobenia chutnej zeleninovej misy. Každý deň počas celého týždňa objavovali s čoraz väčšou odvahou nové a nové chute vitamínovej nádielky, ktorú si sami pripravovali. Zábavnými a hravými aktivitami tak spoločne zistili, že jedlo môže byť nielen zdravé, ale aj chutné a plné farieb.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Nižná, Nová doba 482
        • MŠ Nová doba - 043 / 5381 725 Elokované pracovisko MŠ Orličie - 0917 052 772 Zástupkyňa pre MŠ - 0911 575 075
        • Nová doba 482, 027 43 Nižná Orličie 605, 027 43 Nižná 027 43 Nižná Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje